در آن نیامده ایّام

حسن صنوبری

در آن نیامده ایّام

حسن صنوبری

در آن نیامده ایّام

ثُمَّ نَادَى بِأَعْلَى صَوْتِهِ :
الْجِهَادَ الْجِهَادَ عِبَادَ اللَّهِ
أَلَا وَ إِنِّی مُعَسْکِرٌ فِی یَومِی هَذَا
فَمَنْ أَرَادَ الرَّوَاحَ إِلَى اللَّهِ
فَلْیَخْرُجْ .

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات


فیلمی را برایتان می‌خواهم معرفی کنم که شاید هزاربار صداوسیما آن را پخش کرده است. شاید هم ده‌هزاربار، شاید هم بیشتر. فیلمی که خودتان هم شاید صدبار نصفه نیمه دیده باشید. و مشکل هم همینجاست.

شاید چون هزاربار پخش شده و دیدید، همه را نصفه و نیمه دیده‌اید. این یک قاعده است: تکرار زیاد، حجاب است. وقتی عرضه بسیار شد، تقاضا کم می‌شود. فراوانیِ عرضه، قدر و قیمتِ کالا را کم می‌کند. بهترین موسیقی‌های کلاسیک جهان، که همه بزرگانِ موسیقی آن‌ها را برآمده از نبوغ بی‌نظیر سازندگانشان می‌دانند را اگر برای اکثر ما پخش کنند هیچ اهمیتی بهشان نمی‌دهیم و باور نمی‌کنیم شاهکارند. بس که از هر بلندگویی، ولو موسیقیِ تبلیغِ پوشک بچه، هزاران بار شنیدیمشان.

یک هوشیاری و تذکری باید در کار باشد که آدم بتواند حجابِ تکرار را کنار بزند.

فیلم سینمایی «الرساله» (پیام) که در ایران به «محمد رسول الله» معروف شده است در سال ۱۹۷۶ یعنی دو سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، توسط کارگردانی سوریه‌ای به نام «مصطفی عقّاد» ساخته شده است. فیلمی که در روزگار خودش فروش و محبوبیت بالایی در غرب و شرق پیدا کرده است. باید تاکید کنیم نه‌تنها غرب و سینمایش پیش از این فیلم، هیچ تصور واضحی از اسلام و «حضرت محمد» (صل الله علیه و آله) نداشتند، بلکه در تمام جهان اسلام هم هیچ اثر امروزی سینمایی یا جهانی هویت‌بخش و غرورآمیزی وجود نداشت تا این یک میلیارد نفر به آن افتخار کنند، با آن کسب هویت کنند و به وحدت برسند. از این دو منظر، این فیلم ارزش فرهنگی فوق‌العاده‌ای دارد و کارگردانش نفر اول سینمای مسلمانان است.

.

شاید یکی از دلایل معنوی که باعث شد فیلم ارزشمند «مجید مجیدی آن تاثیری که باید را نداشته باشد، حرف‌هایی بود که در تضعیف و کوچک شمردن این تلاش عظیم در مقایسه با اثر خودش زده بود.

«عقاد چندسال پس از این فیلم، فیلم مهم و ارزشمند دیگری با عنوان «شیر صحرا درباره زندگی مسلمان مبارزی به نام «عمر مختار ساخت. این فیلم هم در سینمای اسلامی نظیر ندارد -جداگانه برایش می‌نویسم-. دو پروژه مهم دیگر عقاد ساختن سینمایی «صلاح الدین ایوبی و «امام خمینی» بود که با شهادت او و دخترش در عملیاتی انتحاری، هیچ‌گاه آغاز نشد

.

یکبار محمد رسول الله «شهید» مصطفی عقاد را باید با دقت از ابتدا تا انتها ببینیم. فیلمی که نظر جهان را به اسلام جلب، و پس از قرن‌ها شور ایمان را در دل‌های مسلمانان زنده کرد


نظرات  (۳)

سلام :)

عیدتان مبارک :))
پاسخ:
سلام علیکم
عید شما هم مبارک :)
من کامل دیدم :) 
همیشه خیلی که می دیدم، نهایت تا جنگ احد. یک بار خیلی خیلی قدیمها در حد بچگی با برادرم تصمیم گرفتیم بالاخره یک بار کامل ببینیم.  که آن هم فکر کنم آخرهاش او خوابش برد و من در یک ریاضت و اراده عجیبی سعی کردم روی تصمیمم بایستم ولی الان شک کردم آن موقع به آخر آخر رسید یانه! گویا بله یک بار دیگر باید دقیقتر ببینم.

پشت صحنه اش هم را هم دیدیم. آن هم جذاب بود.


نمی دانستم برای امام خمینی می خواسته فیلم بسازد. تصورم این بود که در مورد امام حسین داشت فیلم می ساخت که شهید شد.



پاسخ:
سلام علیکم
شما استثنائید :)

برای امام خمینی خیلی با مسئولان فرهنگی ایرانی صحبت کرد و حتی بازیگر را هم شون کانری در نظر گرفته بود، ولی ظاهرا هماهنگ نشدند. مثل خیلی فرصت‌های دیگر
تا جاییکه یادم میاد بیش از 3 یا 4 بار از اول تا آخر فیلم رو دیدم. بدون حتی لحظه رو برگرداندن از تی وی.. به نظرم حتی دیدنش میتونه یک روش درمانی باشه برای آدمهایی که از ایجاد تغییر، خسته و نا امید شدن.. برای من که اینطور بوده.. هربار با دیدنش امید در قلبم زنده شده. حس کردم من هم یکی از تازه مسلمانانِ بی تجربه و نومیدی هستم که خسته و غبار آلود در کنار چاه های بدر نشستن و به آسمان پرستاره ی صحرا خیره شدن. قراره فردا به جنگی نابرابر با قریش برم اما حتی به اندازه ی یک هزارمِ علی بن ابیطالب شمشیر زدن بلد نیستم. چطور میشه این فیلم رو کامل ندید؟ من خودم رو در سیاهی لشگرهای جنگ بدر بارها و بارها و بارها تصور کردم و دیدم.. 
خدا روح مصطفی عقاد رو بیامرزه و به خاطر اینهمه حس خوب و امیدی که به آدمها با فیلمش تزریق کرده ، به خاطر کمک به شناخت بهتر پیامبر و اسلام ؛ همنشین رسول خدا باشه ان شا الله.. 
پاسخ:
سلام

احسنت به این توصیف زیبای شما
صددرصدموافقم :)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">